/  Wat is de IJVO?

Wat is de IJVO

 

De IJVO is een kindervakantieweek voor alle IJsselsteinse kinderen van groep 3 t/m groep 8. De IJVO vind altijd plaats vind in de laatste week van de zomervakantie.

 

Tijdens de IJVO zijn er allerlei leuke activiteiten te doen.

Zo kunnen de kinderen hutten bouwen en deze ook schilderen. Er wordt elk jaar een mooi toneelstuk geschreven welke aansluit bij het thema, de kinderen kunnen knutselen in de creatent en zelfs snoepjes en pannenkoeken halen in het kindercafé.

 

De kinderen worden onderverdeeld in zogeheten wijken.

Er zijn in totaal 14 wijken.

4 jongste wijken voor de groepen 3 en 4

6 midden wijken voor de groepen 5 en 6

6 oudste wijken voor de groepen 7 en 8

 

De groepen ‘strijden’ onderling voor de beste wijk per jongste, midden, oudste wijk. Dit doen ze door middel van bijvoorbeeld sport en spel, wijkliederen en schoonste wijk. Hier krijgen de wijken iedere keer punten voor. Op donderdag bij de dagafsluiting wordt de eindstand bekend gemaakt.

Algemene informatie

Een IJVO dag begint om 9.00 uur en eindigt om 15.30 uur

De kinderen kunnen dus vanaf 9.00 uur het terrein op. Ouders/ verzorgers van de kinderen uit de jongste en middenwijken mogen mee het terrein op om de kinderen naar hun wijk te brengen.

Bij de jongste wijken staan al hutten klaar welke verder afgemaakt kunnen worden door de kinderen. In de midden en oudste wijken mogen de kinderen zelf bouwen. De pallets liggen bij alle wijken opgestapeld en kunnen dan gepakt worden door de kinderen.

Vanaf 15.00 uur komen alle kinderen voor het podium bij elkaar om samen de dagafsluiting te doen. Alle ouders/ verzorgers kunnen dan op het voorterrein verzamelen om de kinderen op te vangen. Vanaf 15.30 uur zullen de kinderen dan van het terrein af gaan. Dit gaat per wijk. Als eerste komen de oudste wijken, daarna de midden wijken en tot slot de jongste wijken. Er wordt omgeroepen welke wijk door de poort naar buiten komt, zodat u weet wanneer u uw kind buiten de poort kan ontvangen.

Wat neem je mee?

  • Een hamer en een bakje (voor de spijkers). Er worden hutjes gemaakt van pallets. De spijkers worden door de IJVO verzorgt.
  • Kwasten en een leeg potje of bakje. Op dinsdag worden de hutten geverfd. Hiervoor moet uw kind zelf kwasten meenemen en een potje of bakje waar de verf in kan. De verf wordt door de IJVO verzorgt.
  • Oude schoenen en oude kleding. Voor de kinderen is het handig als ze stevige oude schoenen aanhebben, dus geen slippers of sandalen! Het blijft een weiland waar we op lopen. Ook is kleding die vies mag worden een aanrader. Er wordt immers hard gewerkt en dat kan vies worden of beschadigen.
  • Een wit t-shirt, kussensloop of theedoek (als het maar een lichte kleur heeft). Ieder jaar verzorgen wij (kosteloos) voor ieder kind die een t-shirt of iets dergelijks inlevert, dat deze bedrukt wordt met de themaplaat. Deze mag vanaf dinsdag ingeleverd worden bij de wijkleiding en zodra de bedrukking klaar is, kunnen de kinderen deze weer ophalen bij de leiding. Dit is natuurlijk niet verplicht

Wat mag niet!

  • Het is niet toegestaan om zelf verf mee te nemen. De verf welke ze kinderen van de IJVO krijgen is op waterbasis.
  • Tie-wraps, schroeven en ander gereedschap dan een hamer is ook niet toegestaan. De hutjes moeten immers op de zaterdag na de IJVO ook weer makkelijk uit elkaar kunnen.
  • Zeil en ander plastic. Dit is brandgevaarlijk en mag daardoor niet op de hutten of wijken gebruikt worden. Ditzelfde geldt voor vloerbedekking of ander materiaal wat de hutten kan afdekken.
  • Mobiele telefoons. De IJVO is leuk genoeg zonder mobieltje. Als er echt iets aan de hand is, kan u kind zich melden bij de wijkleiding.