a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Alt-tekst

Vrijwilligers

Uitslag PubQuiz

Download hier het draaiboek voor de IJVO 2021

Vind alle belangrijke data voor de eerstvolgende IJVO hier

Alle informatie over inschrijven en vrijwilligerswerk

Wat is nu het echte IJVO gevoel?

Belangrijke data 2021

De IJVO week is van 23 t/m 27 augustus

Woensdag 18 augustus: houtvervoer en leggen van vloerdelen voor de tenten.

Donderdag 19 augustus: opbouwen tenten (overdag) en houtvervoer (’s avonds).

Vrijdag 20 augustus: Inrichten terrein en tenten.

Zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus: Vervolg inrichten terrein en tenten Definitief indelen vrijwilligers. Je ontvangt het draaiboek en je ijvo-pas (zorg dat je jezelf al hebt aangemeld via ons inschrijfformulier) en je kunt verdere vragen stellen. Vrijwilligersbegeleiding kun je vinden in de Herberg.

Zondag 22 augustus: Kennismaken met je wijkhoofd en andere (wijk)leiding. Start rond 16.00 uur.

Zaterdag 28 augustus: Afbouw . Start rond 07.00 uur.

Wil je dit jaar (weer) vrijwilliger worden?

Een aantal maanden voor de IJVO ontvangen alle vrijwilligers van de laatste twee IJVO’s (waarvan wij de goede gegevens hebben) een inschrijfformulier van ons.
Heb je geen mail ontvangen of ben je een ‘nieuwe’ vrijwilliger? (je helpt minimaal 4 dagen in de IJVO-week stuur dan een mail naar
vrijwilligersbegeleiding@ijvo.nl en vraag om het vrijwilligerformulier. We sturen het dan toe.

Wil je minder dan 4 dagen in de IJVO-week helpen? Ook dan ben je welkom. Vraag dan naar het hulpouderformulier.

Het kan even duren voordat je antwoord krijgt; vanaf half maart gaan wij de vrijwilligersmail weer actief beantwoorden.

Heb je verder vragen? Stel ze gerust via vrijwilligersbegeleiding@ijvo.nl

Aangezien het voor ons heel belangrijk is om te weten op hoeveel vrijwilligers we dit jaar kunnen rekenen, willen we iedereen vragen het formulier zo spoedig mogelijk in te vullen.Je gegevens zijn dan weer up to date én we kunnen je ijvo-pas alvast maken (dit scheelt een hoop gedoe tijdens de opbouw).

Vul ook alsjeblieft het formulier in als je denkt: ik ben er elk jaar bij, dus ze weten ook zonder inschrijving wel dat ik kom. Hier is het aantal vrijwilligers te groot voor.

image
Beleid 13-14-15 jarigen

Vanaf 16 jaar kun je vrijwilliger worden. Kinderen van 13 t/m 15 jaar worden dan ook NIET als vrijwilliger toegelaten op de IJVO.

Enige uitzondering hierop zijn de kinderen van vrijwilligers die minimaal vier dagen in de IJVO-week aanwezig zijn (dus geen broertje of zusje, geen buurmeisje of buurjongetje, geen vriendje of vriendinnetje; ook niet als betreffende vrijwilliger voor dat andere kind garant zou willen staan.

Val je onder deze uitzondering, dan evalueren we na één dag hoe het gaat. Is dat naar ieders zin, dan mag je blijven. Werkt het niet (je bent tenslotte erg jong), dan moeten we helaas na één dag afscheid van je nemen. Ook is het zo dat als de betreffende ouder een dag niet als vrijwilliger aanwezig is, dat ook geldt voor zijn/haar kind. Op dat moment is er geen supervisie.

De aanwezige 13-, 14- en 15-jarigen krijgen een taak toegewezen in één van de tenten. Voor een beperkt aantal stevige sjouwers is er plek in het activiteitenteam, waar een limiet van 10 jongeren voor staat.

Inschrijving van de 13-, 14- en 15-jarige kinderen van vrijwilligers dient plaats te vinden in het opbouwweekend voor de IJVO en niet op maandagmorgen.

Beleid stageplaatsen

Stageplaatsen aangevraagd door 12-, 13-, 14- en 15-jarigen worden niet gehonoreerd. Je kunt immers pas vrijwilliger worden als je 16 bent.

Stageplaatsen aangevraagd door 16+ers

Ongeacht het aantal te draaien stage-uren wordt een stageplaats toegestaan als een scholier de hele IJVO-week enthousiast meedraait. Aan het eind van de IJVO wordt dan het stageformulier ondertekend.

De IJVO heeft niet de middelen om de stagiaires goed te begeleiden. Wie stage loopt bij de IJVO is een enthousiast vrijwilliger en doet voor de volle 100% met alles mee.

Jouw steentje bijdragen als vrijwilliger voor IJVO 2020?

Meld je nu aan

Nieuwe vrijwilliger, wat nu?

Ik heb mezelf aangemeld als vrijwilliger en nu?

Je krijgt een mailtje van vrijwilligersbegeleiding als je bent aangemeld en ontvangt het inschrijfformulier. Vanaf het moment dat je dat hebt ingevuld sta je geregistreerd in onze database en zal je regelmatig info van ons ontvangen.

Hoe gaat het verder?

In het opbouwweekend kom je langs bij de vrijwilligersbegeleiding in de herberg en kijken we samen in welke wijk of tent je wordt ingedeeld. Mensen die helpen met opbouwen hebben voorrang bij de keuze van hun favoriete wijk. Je ontvangt dan ook het draaiboek voor de IJVO-week. Hierin staat praktisch alles wat je moet weten. Zondagmiddag rond 16.00 uur is er een kennismaking met de wijk- en tenthoofden en andere wijkleiding. Probeer hierbij aanwezig te zijn.

Maandagochtend: de IJVO begint!

We verwachten je maandagochtend uiterlijk om 8.30 uur in de herberg. Ook meld je jezelf aan bij de vrijwilligersbegeleiding. We moeten immers weten hoeveel mensen er op het terrein aanwezig zijn en of er in alle wijken genoeg leiding rondloopt. Als dank hiervoor ontvang je 2 consumptiebonnen.

De rest van de week verwachten we je om 8.00 uur in de herberg. Ook dan aanmelden bij de vrijwilligersbegeleiding!

Wat doe ik met mijn kind(eren)?

Tijdens de IJVO-week is de herberg overdag verboden voor kinderen!

Je kunt je kind(eren) ’s morgens al meebrengen als je jezelf komt aanmelden, echter voor hun hebben we een speciale kinderopvang. Ze moeten hier wachten totdat we het startsein geven dat ze naar hun wijk mogen.

Eind van de dag

Na afloop van de dag breng je je kind(eren) weer naar de kinderopvang, waarna je de dag evalueert met je collega-wijkleiding. Vervolgens woon je de dagafsluiting in de herberg bij. Aangezien dit bij elkaar toch zo’n drie kwartier duurt is het helemaal ideaal als je je kind(eren) met iemand anders naar huis kan laten gaan.

Lunch

De lunch wordt verzorgd door één van onze sponsors. Je hoeft zelf niets mee te nemen, tenzij je een speciaal dieet of iets dergelijks volgt.

Is de IJVO alleen overdag?

Voor de kinderen is de IJVO alleen overdag en vrijdagavond.

Voor de vrijwilligers hebben wij supergezellige avondprogramma’s. Zie hiervoor het draaiboek!

image
Andere handige info

We verwachten dat je ook op vrijdagavond nog je steentje bijdraagt. Ook deze avond hebben we nog veel hulp nodig.

Zaterdag moet het hele terrein in één dag leeg. We vragen of je ook dan nog een poosje kunt helpen, al is het maar een uurtje. Als dank hebben we voor de mensen die zaterdag hebben geholpen en nog een beetje energie overhebben een spetterende bbq als afsluiting.

Vond je het super, wil je volgend jaar weer ? Reageer dan vooral op onze mailtjes, zodat jij en wij op de hoogte blijven!

Geef eventuele mail- of adreswijzigingen door aan de secretaris.

Nog meer info?

Voor meer info & vragen kun je altijd bij de vrijwilligersbegeleiding terecht of bij je wijkhoofden en mede-vrijwilligers.

Je kunt ook altijd een mail sturen naar vrijwilligersbegeleiding

Het IJVO gevoel

Mensen vragen wel eens waarom de IJVO zo leuk is. Dat is moeilijk uit te leggen. Je moet het eigenlijk gewoon meemaken. Na één dag heb je het IJVO-virus te pakken… of je komt nooit meer. Gelukkig is dit laatste niet zo vaak het geval.

Wat maakt IJVO zo bijzonder?
Misschien omdat we een van de grootste kindervakantieweken van Nederland zijn met 1800 kinderen?
Omdat we de IJVO week draaien met ruim 400 vrijwilligers?
Er hele IJVO-families zijn?
Omdat we al meer 50 jaar bestaan?

We weten het niet precies. Wat we wel weten is dat er het hele jaar mensen bezig zijn met die ene week. Dat alles (bijna) perfect loopt door jarenlange ervaring van vele mensen en een goed draaiboek. Maar dat er ook ruimte is voor vernieuwing. Voor veel vrijwilligers is het ultieme IJVO-gevoel op maandagochtend. Na een weekend van hard werken om alles op te bouwen is er dan eerst rust. Alles is klaar voor de komst van de kinderen.

De tenten staan, grote stapels hout liggen klaar  om hutten van te maken. In de herberg is er een laatste instructie en dan begint het. De muziek gaat aan en de omroeper van de IJVO begint te praten. Voor de poort staan de kids al te trappelen. Het aftellen kan beginnen en….

Dan begint het grote rennen. Op zoek naar je wijk. En nog geen 5 minuten later begint het: tik, tik, tik. Het geluid van hamers op hout. Een geluid dat je de hele week blijft horen. Zelfs op zaterdag bij de afbraak. Heerlijk. Even geen Playstation, Wii of DS. De hele dag in de buitenlucht en creatief en sportief bezig zijn. Prachtig!

Het IJVO gevoel? Is voor iedereen anders. De één is weg van de kleintjes, de ander van de oudere kinderen en weer een ander is helemaal weg van de spooktent, knutseltent, het kindercafé of toneel. Als vrijwilliger is er voor iedereen iets leuks te doen. Samen zijn wij één grote IJVO-familie. Wil je dit gevoel ook beleven? Geef je dan op als vrijwilliger.