/  Toneel

TONEEL 2022 .

IJVO’S AVONTURENBOS

ELKE DAG HETZELFDE RITUEEL. OPSTAAN, SCHRIJVEN, MUFFE MUFFINS ETEN, THEE DRINKEN EN WEER NAAR BED. HET LEVEN VAN BAZIR KAN SOMS EENTONIG ZIJN. MAAR NIET DIT JAAR! DIT JAAR STAAN TIJDENS DE IJVO, DE ZON, DE MAAN EN DE STERREN IN EEN LIJN. EN DAN KAN ER VAN ALLES GEBEUREN.

BAZIR’S AVONTURENBOEK VERANDERT… IN EEN HEUS IJVONTURENBOEK. ZIJN HULPJE GOMMIE PROBEERT HET NOG ONDER CONTROLE TE HOUDEN, MAAR DE PLOTSELINGE VERSCHIJNING VAN DE MAGISCHE PEN BRENGT NIET ALLEEN PLEZIER MET ZICH MEE! WANT BAZIR KAN NOGAL BOOS WORDEN ALS HIJ NIET VOLDOENDE THEE DRINKT. EN EEN BOZE SCHRIJVER ZORGT VOOR GRIEZELIGE VERHALEN. VERHALEN DIE JE ENGSTE NACHTMERRIES ZULLEN OVERSTIJGEN. BLIJFT HET BIJ EEN BOOS VERSJE OF EEN GRUWELIJK RIJMPJE? MISSCHIEN STROOMT DE IJVO WEL VOL MET DUISTERE FIGUREN UIT MAGISCHE VERHALEN?

WIE DE PEN IN HANDEN HEEFT KRIJGT DE KANS OM DE IJVO TE REDDEN, OF NIET? HET WORDT WEDEROM EEN GROOT AVONTUUR!

 

KLEIN VOORSTELRONDJE TONEEL 2022

BAZIR

Bazir de schrijver is een oude, soms wat nukkige man. Hij is warrig, een heethoofd. Het ene moment is hij aardig en vriendelijk en het andere moment woedend. Het enige wat hem rustig houdt is de speciaal door Gommie gebrouwen thee.

GOMMIE

Gommie is het rare, bizar uitziende hulpje van Bazir. Is het menselijk? Gommie is volgzaam en dienstbaar, maar erg slim en weet precies hoe je de boel onder controle kan houden.

ROLF WOLF

Rolf Wolf lijkt een stoere sterke wolf maar stiekem is hij best wel bang. Voelt hij zich eenmaal op zijn gemak, dan krijgt hij graag alle aandacht. Laat hem niet schrikken, want dan huilt hij de hele IJVO bij elkaar.
TROELA TROL

Troela Trol lijkt eng maar is eigenlijk ontzettend lief. Stiekem wil ze ook dat iedereen haar aardig vindt. Maar hoe doe je dat als je er zo eng en vies uitziet? Ze houdt ontzettend van grapjes, krijgt ze jou aan het lachen? Maar neem haar niet in het ootje, want ze laat niet met zich solllen.

PRINSES CASTELLA

Prinses Castella lijkt de mooiste en liefste prinses die er is, maar eigenlijk is ze ontzettend gemeen en haat ze kinderen. Ze heeft graag controle en wil over iedereen de baas zijn. Pas maar op voor haar, want ze walst zo over je heen.

DE ELFJES

De elfjes lopen ook rond op de IJvo. Niemand weet eigenlijk wie ze zijn en waar ze vandaan komen? Een ding is zeker, ze zijn onverstaanbaar met hun gekke taaltje die niemand kent. Je kunt ze lichtelijk hysterisch noemen.