/  Toneel

TONEEL 2023 .

IJVO’s Ruimtereis - De strijd om LUX

In een schattig dorpje op het platteland komt langzaam het leven op gang. De dorpsbewoners begroeten elkaar zoals zij dat iedere dag doen op hun eigen bijzondere manier. Wat een vreugde! Het leven is goed. Toch is er ook een bijzondere mannetje die een beetje anders is dan de rest. Hij bestudeert de sterren en komt weinig op straat. Wie is toch die zonderling? En waarom is hij zijn geheugen kwijt? De kleermaker schijnt hem wel aardig te vinden.

Dan stort opeens uit het niets een ruimteschip neer op aarde, precies midden op het dorpsplein! Iedereen is in rep en roer. Paniek! De bakker denkt dat ze worden aangevallen door aliens. Maar is dat wel zo? Uit het ruimteschip komen twee ruimtereizigers gestrompeld en zij bewaken een groot mysterie: LUX!

LUX is een soort portal die ervoor zorgt dat je zo van de ene planeet naar de andere planeet kan gaan zonder lang te hoeven reizen. Maar de ruimtereizigers zien er angstig uit en ze worden achtervolgd. Maar door wie? Lukt het de ruimtereizigers om de aarde te beschermen tegen alles wat komen gaat? Bestaat LUX wel echt en is dat vreemd mannetje wel te vertrouwen? En bakt de bakker wel lekkere taartjes? Gaat dit nog wel goed komen?

De volgende hoofdpersonages zullen te zien zijn in de voorstelling en zij worden bijgestaan door een ensemble van bijrollen:

Dex Zonderlinge dorpsbewoner die een alien blijkt te zijn die de LUX heeft ontworpen. Zachtaardig, vriendelijk. Heeft zo zijn eigenaardigheden.
Vomox De stem van het prototype van LUX. Intelligent, hulpvaardig, nieuwsgierig, beschermer van Dex.
Guardian Xena De held van het universum, superslim en echt een held. Praat graag en vertelt graag leuke feitjes. Vol van energie.
Guardian Noxy Samen met Xena ook de held van het universum maar dan een sullige side kick. Tegenpool van Xena. Bedachtzaam maar wel een grapjas. Houdt Xena scherp.
Opper Arox De baas van de slechte aliens. Straalt macht uit, angstaanjagend. Hij wil de LUX. Kan goed bevelen uitdelen en leunt op zijn sidekick Arox.
Nix Sidekick Arox. Is een sluwe handlanger van opper Arox en doet alles wat hij zegt. Helpt Opper Arox met zijn slechte ideeën.
Dorpsbewoners Bakker, kleermaker, boerin, bloemenverkoper, hoefsmid, herbergier, priester