Beleid 13-14-15-jarigen
Kinderen van 13 t/m 15 jaar worden NIET toegelaten op de IJVO. Je kunt op deze leeftijd nog geen vrijwilliger van de IJVO worden.
Enige uitzondering hierop zijn de eigen kinderen van vrijwilligers die minimaal vier dagen in de IJVO-week aanwezig zijn (dus geen broertje of zusje, geen buurmeisje of buurjongetje, geen vriendje of vriendinnetje; ook niet als betreffende vrijwilliger voor dat andere kind garant zou willen staan.

Vanaf 16 jaar zijn jullie weer van harte welkom!

Val je wel onder deze uitzondering, dan evalueren we na één dag hoe het gaat. Is dat naar ieders zin, dan mag je blijven. Werkt het niet (je bent tenslotte erg jong), dan moeten we helaas na één dag afscheid van je nemen. Ook is het zo, dat als de betreffende ouder een dag niet als vrijwilliger aanwezig is, dat ook geldt voor zijn/haar kind. Op dat moment is er geen supervisie.

De aanwezige 13, 14 en 15 jarigen krijgen een taak toegewezen in één van de tenten. Voor een beperkt aantal stevige sjouwers is er plek in het activiteitenteam, waar een limiet van 10 jongeren voor staat.

Inschrijving van de 13-14 en 15 jarige kinderen van vrijwilligers dient plaats te vinden in het opbouwweekend voor de IJVO en niet op maandagmorgen.

Beleid stageplaatsen op de IJVO
Stageplaatsen aangevraagd door 12, 13, 14 en 15- jarigen worden niet gehonoreerd.
Je kunt immers pas vrijwilliger worden als je 16 bent.

Stageplaatsen aangevraagd door 16+ ers
Ongeacht het aantal te draaien stage-uren, wordt een stageplaats toegestaan als een scholier de hele IJVO-week enthousiast meedraait. Aan het eind van de IJVO wordt dan het stage formulier ondertekend.

De IJVO heeft niet de middelen om de stagiaires goed te begeleiden. Wie stage loopt bij de IJVO is een enthousiast vrijwilliger en doet voor de volle 100% met alles mee.