Snel zoeken FAQ

Algemene IJVO-informatie

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Waar zijn mijn kinderen?

  Het IJVO terrein is gelegen aan de Noord-IJsseldijk, als je net IJsselstein uitrijdt (richting De Meern) rechts. Tijdens aankomst- en vertrektijden is de weg volledig afgesloten voor auto's.

  Parkeren kan uitsluitend op de parkeerplaats van sportpark IJsseloever.

  Wegbrengen en halen per fiets geniet de voorkeur. Het eerste deel van het terrein direct aan de weg wordt gebruikt als fietsenstalling (volg a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars op).

  Op het IJVO-terrein zijn de kinderen verdeeld over drie leeftijdsgroepen: jongste-, midden- en oudstewijken. Deze leeftijdsgroepen zijn weer onderverdeeld in wijken. De wijk is voor de kinderen makkelijk terug te vinden aan de hand van een kleur en een naam.

  Op het terrein staan een aantal grote tenten voor o.a. het toneel, handenarbeid en de opvang tijdens regen.

 • Wie zorgt er voor mijn kinderen?

  Iedere wijk heeft 2 ‘wijkhoofden’ die gesteund worden door voldoende vrijwilligers van minimaal 16 jaar oud. Allen zetten ze zich voor meer dan honderd procent in voor het welslagen van de IJVO-week.

  Daarnaast is er EHBO aanwezig voor de medische hulp. Indien nodig, zorgen zij voor de eerste hulp, de pleisters en een troostend woord.

 • Wat moet je meenemen naar de IJVO?

  • Je IJVO-kaart: dit is je toegangsbewijs voor de IJVO. Zonder kaart kom je het terrein niet op. Het slimst is om je kaart aan een touwtje te doen, zodat uw zoon/dochter deze om de nek kan dragen. Met het kaartje kan uw kind ook deelnemen aan de verschillende activiteiten op de IJVO. Zo kunnen de kinderen (in ruil voor een knipje op de kaart) barbecueën, knutselen of een ritje door het spookhuis maken.
  • Hamer: gedurende de hele week mogen de kinderen aan hun hut timmeren. Een hamer is dus absoluut nodig op de IJVO! Voor de spijkers zorgen wij.
  • Kwast + blikje: op dinsdag wordt er altijd geverfd op de IJVO. Voor de verf zorgen wij (absoluut niet zelf verf meegeven!) maar u moet zelf voor een kwast en verfbakje zorgen.
  • T-shirt voor de zeefdruk: de kinderen kunnen een T-shirt op de IJVO laten zeefdrukken. Zo heb je een leuke herinnering aan de IJVO. Let op: het T-shirt moet een lichte kleur hebben, anders is de zeefdruk niet goed te zien.
  • Petje of regenjas: afhankelijk van het weer is het verstandig om een petje of regenjas mee te geven. De IJVO vindt plaats op een weiland dus er is weinig schuilplaats.
   Voor de jongste kinderen kan een extra setje kleding goed van pas komen.
  • Lunch en extra drinken in een plastic fles of beker: de kinderen lunchen gezamenlijk bij het wijkbord. Drinken het liefst meegeven in een plastic fles of beker. Géén glas want dit kan gevaarlijke situaties opleveren als dit kapot gaat. Verder willen we u vragen niet teveel zoetigheid mee te geven i.v.m. de wespen. De kinderen kunnen de hele dag door ook gratis limonade drinken in het kindercafé.
  • Kleding: Het is verstandig om alle spullen die uw kind meekrijgt te merken. Verder raden wij u aan om de kinderen vooral oude kleding aan te trekken. Het timmeren, verven en de verschillende activiteiten hebben nu eenmaal een risico. Dit ondanks bijvoorbeeld de waterverf die we in sterk verdunde mate gebruiken. Die verf krijg je wel van handen en haar, maar niet uit de kleding.
 • Wat is er te doen op de IJVO?

  De IJVO-week is een groots gebeuren, bestaande uit het bouwen en schilderen van de eigen hut. Tijdens de week komt een deskundige jury alle hutjes inspecteren en beoordelen.
  Daarnaast zijn er ook nog een heleboel andere dingen op de IJVO te doen. Denk maar eens aan de bbq, het toneel, en diverse sport en spel activiteiten. Dagelijks kunnen kinderen zich bovendien vermaken in de knutseltent of een bezoekje brengen aan onze eigen spooktent of het kindercafé. Ook kan iedereen een stukje schrijven voor de IJVO-krant, die elke dag wordt uitgereikt als de kinderen naar huis gaan. Hierin staat o.a. wat ze die dag beleefd hebben en wat er de volgende dag te doen is.

 • Heeft mijn kind geld nodig op de IJVO?

  Alle activiteiten op de IJVO zijn gratis. Ook de springkussens en overige activiteiten op de vrijdagmiddag. De kinderen hebben alleen geld nodig als ze iets willen halen in het kindercafé.
  De prijzen in het kindercafé variëren van € 0,05 tot € 1,00. Geef uw kind dus niet teveel geld mee, ze kunnen immers de hele dag gratis limonade drinken en hebben zelf een lunchpakket bij zich.

 • Hoe ziet een IJVO-week er uit?

  • Woensdag voor de IJVO: houtvervoer*
  • Donderdag voor de IJVO: houtvervoer*
  • Vrijdag voor de IJVO: opzetten tenten*
  • Zaterdag voor de IJVO: inrichten tenten + terrein*
  • Zondag voor de IJVO: afmaken terrein + vrijwilligers maken kennis met elkaar
  • Maandag van de IJVO: hutten bouwen + terrein verkennen
  • Dinsdag van de IJVO: verven + toneelvoorstelling
  • Woensdag van de IJVO: sport en spel, quiz, etc.
  • Donderdag van de IJVO: speurtocht/vossenjacht + wijkliederen / “talentenjacht” oudste wijken
  • Vrijdag van de IJVO: eindspektakel + groot feest + optocht + ouderavond
  • Zaterdag na de IJVO: afbouw*

  * Bij al deze activiteiten kunnen we uw hulp als ouder goed gebruiken!

  Heeft u vragen? Neem dan contact op via secretaris@ijvo.nl

De maandagochtend

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Kan ik mijn kind helpen met het bouwen van zijn/haar hutje?

  Als uw kind in de jongste- of middenwijken zit:
  Op de maandag mag elke ouder even helpen met het bouwen van de hutjes. Ook kunt u dan kennis maken met de leiding. Maar het is en blijft een week voor de kinderen. Dus een kwartiertje helpen op de eerste dag is geen enkel probleem, maar daarna willen we u toch verzoeken het terrein te verlaten.

  Als uw kind in een oudstewijk zit:
  Bij de oudstewijken mogen de ouders niet helpen bij het bouwen van de hut. Door deze regel komen de kinderen meer tot hun recht en worden ze extra gemotiveerd (door het zelf bouwen van de hut). Ook geven wij hiermee de kinderen bewust een grotere verantwoordelijkheid, wat ons inziens alleen maar kan leiden tot een nog betere invulling van de IJVO-week!
  De kinderen van de oudste wijken worden gevraagd zich op maandagmorgen bij de start te verzamelen op het calamiteitenterrein. Deze plek zal duidelijk worden aangegeven. Op dit terrein kunt u afscheid nemen van uw kind en neemt de wijkleiding van de IJVO het van u over. Onder begeleiding van de wijkleiding worden alle kinderen gezamenlijk naar de wijken gebracht. Daar wordt aan de kinderen het hout en de spijkers uitgereikt. Vervolgens kunnen zij de hele dag naar hartenlust hun hut in elkaar zetten. Uiteraard is voldoende goede wijkleiding aanwezig om de kinderen te begeleiden.
  Op dinsdag– t/m vrijdagochtend bent u natuurlijk wel van harte welkom om uw kind naar haar/zijn hut te begeleiden.

Eerder weg vanaf de IJVO

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Ik wil mijn kind eerder ophalen

  Meldt dit ’s morgens bij de Infobalie. Je kind staat daar dan op tijd klaar om opgehaald te worden.
  Let op: kinderen mogen tot 14.00 uur worden opgehaald, niet later,dan moeten zij blijven tot het einde van de IJVO-dag.

 • Ik wil overdag graag het IJVO-terrein op

  Dit kan alleen met een geldige reden (bijvoorbeeld als je je kind eerder wilt ophalen of op afspraak). Je moet je dan eerst melden bij de Infobalie.

 • Mijn kind moet eerder van de IJVO weg

  Als uw kind eerder naar huis moet, geeft u dan een briefje mee. De leiding is dan op de hoogte en zal er voor zorgen dat uw kind op tijd klaar staat om opgehaald te worden. Let wel: tot 14.00 uur kan een kind eerder opgehaald worden. Na die tijd willen wij dat alle kinderen tot het einde blijven. Voorbeeld: uw kind moet om 15.15 uur bij de tandarts zijn. Dan moet u uw kind om 14.00 uur komen ophalen. Niet later.

Medische zaken

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Mijn kind moet naar de ortho/dokter/etc.

  Meldt dit ’s morgens bij de Infobalie. Je kind staat daar dan op tijd klaar om opgehaald te worden.
  Let op: kinderen mogen tot 14.00 uur worden opgehaald, niet later,dan moeten zij blijven tot het einde van de IJVO-dag.

 • Mijn kind heeft een allergie of ander medisch probleem

  Graag horen wij van u op welke zaken we bij uw kind extra alert moeten zijn. Denk hierbij aan speciale diëten of medicijnen. Wij willen u vragen een document achter te laten bij de wijkhoofden en bij de EHBO. In dit document kan u de aart van het medische probleem aangeven, hoe te handelen en uw contactgegevens in geval van nood. Het is fijn als het document voorzien is van een pasfoto van het desbetreffende kind.

Overige vragen

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Ik wil graag helpen op de vrijdagmiddag (feestmiddag)

  Je kan je aanmelden bij de Infobalie. Daar ligt de intekenlijst en ze kunnen hier ook je eventuele vragen over de feestmiddag beantwoorden.

 • Ik ben iemand kwijt

  Kom naar de Infobalie. Hier kunnen ze degene die u kwijt bent omroepen.

 • Ik ben mijn sleutels/tas/jas/IJVO-kaart/etc. kwijt

  Kom eens kijken bij de Infobalie. Daar liggen alle gevonden voorwerpen.

 • Heeft mijn kind geld nodig op de IJVO?

  Alle activiteiten op de IJVO zijn gratis. Ook de springkussens en overige activiteiten op de vrijdagmiddag. De kinderen hebben alleen geld nodig als ze iets willen halen in het kindercafé.
  De prijzen in het kindercafé variëren van € 0,05 tot € 1,00. Geef uw kind dus niet teveel geld mee, ze kunnen immers de hele dag gratis limonade drinken en hebben zelf een lunchpakket bij zich.

 • Hoe kan ik de IJVO helpen?

  Elk jaar kunnen we als IJVO rekenen op een vast aantal mensen, die ervoor zorgen dat de vakantieweek weer een groot festijn wordt. Maar niet alleen deze groep mensen is belangrijk voor ons als IJVO. Ook uw hulp als ouder kunnen we hard gebruiken.
  Tijdens het houtvervoer, opbouwen van het terrein en het afbreken van het terrein zijn alle helpende handen van harte welkom. Komt u ook helpen?!
  Mocht u ook tijdens de week mee willen helpen aan de IJVO dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent van harte welkom. U kunt zich opgeven via onze website of in de IJVO-week zelf bij de vrijwilligersbegeleiding.
  Ook zijn we altijd op zoek naar sponsoren. Als u hier interesse in heeft kunt u het sponsorgedeelte op onze website bekijken of een mail sturen naar sponsoring@ijvo.nl