Algemene informatie

De IJVO is ontstaan in 1966 met spelactiviteiten in de zomervakantie, verspreid over verschillende locaties in IJsselstein. Georganiseerd door de kerken en buurtcentra. In de loop der jaren is de IJVO gestaag gegroeid. Niet alleen in organisatie, maar ook in het aantal kinderen. Daarom verhuisde de IJVO naar een steeds groter terrein. In 1970 was daar de verhuizing naar het terrein aan de Achtersloot. In 1978 de verhuizing naar de Panoven. In 1988 de Hoge biezen en inmiddels vindt de IJVO al sinds 1997 plaats op het huidige terrein aan de Noord-IJsseldijk.

In al die jaren zijn er verschillende hoogtepunten geweest waarover men nu nog praat. Ooit is Pipo de Clown op de IJVO geweest. Verder heeft de IJVO in de loop der jaren bezoek gehad van verschillende toneel- en theatergroepen. Zo kwam in 1991 tijdens het 25-jarig jubileum Circus Kusters op bezoek en tijdens het 35-jarig jubileum Jochem van Gelder (“Willem Wever”). In l986, het twintigste jaar, is er een voorlichtingsfilm gemaakt voor organisaties die gelijkwaardige activiteiten organiseren. Een film die nu nog als leidraad fungeert voor vele stichtingen in Nederland. Dat de IJVO echt uniek is, blijkt wel uit de nominatie voor het Nationaal Compliment in ons 40-jarig jubileumjaar. Het 40 jarig jubileum zal niet snel vergeten worden, door de productie van het Jubileumboek en de Jubileum CD.

Elk jaar wordt er een ander thema bedacht. Dit wordt gebruikt om alle dagen en activiteiten met elkaar te verbinden. Rondom het bouwen van hutten worden er verschillende activiteiten georganiseerd met elke dag weer groots spektakel. Dagelijks kunnen de kinderen zich vermaken met handenarbeid, barbecue, sport&spel, een bezoekje aan het Kindercafé of griezelen in de spooktent. Daarnaast kan iedereen een stukje schrijven in de IJVO krant die iedere dag uitkomt.