/  Vrijwilligers

Vrijwilligers .

Belangrijke data vrijwilligers IJVO 2023

  • DE IJVO WEEK IS VAN 14 T/M 18 AUGUSTUS
  • Zondag 13 augustus:
    Definitief indelen vrijwilligers. Je ontvangt het draaiboek en je ijvo-pas (zorg dat je jezelf al hebt aangemeld via ons inschrijfformulier) en je kunt verdere vragen stellen. Vrijwilligersbegeleiding kun je vinden in de Herberg.16:00 [IJVO-terrein] Kennismaken met je wijkhoofd en andere (wijk)leiding.
  • Maandag 14 augustus t/m 18 augustus
    8:00 [IJVO-terrein] IJVO-Week 2023
  • Zaterdag 19 augustus:
    7:00 [IJVO-terrein] Ouder-IJVO / Afbouw IJVO 2023

Download hier het vrijwilligersdraaiboek voor de IJVO 2023

Klik op het icoon voor het Inschrijfformulier 2023

Download hier het meezingboek van de IJVO-Band

WIL JE DIT JAAR (WEER) VRIJWILLIGER WORDEN?

Een aantal maanden voor de IJVO ontvangen alle vrijwilligers van de laatste twee IJVO’s (waarvan wij de goede gegevens hebben) een inschrijfformulier van ons.
Heb je geen mail ontvangen of ben je een ‘nieuwe’ vrijwilliger? (je helpt minimaal 4 dagen in de IJVO-week) ga dan naar Het inschrijfformulier.

Wil je minder dan 4 dagen in de IJVO-week helpen? Ook dan ben je welkom. Vraag dan het hulpouderformulier aan via vrijwilligersbegeleiding@ijvo.nl .

Het kan even duren voordat je antwoord krijgt; vanaf eind april gaan wij de vrijwilligersmail weer actief beantwoorden.

Heb je verder vragen? Stel ze gerust via vrijwilligersbegeleiding@ijvo.nl

Aangezien het voor ons heel belangrijk is om te weten op hoeveel vrijwilligers we dit jaar kunnen rekenen, willen we iedereen vragen het formulier zo spoedig mogelijk in te vullen.Je gegevens zijn dan weer up to date én we kunnen je ijvo-pas alvast maken (dit scheelt een hoop gedoe tijdens de opbouw).

Vul ook alsjeblieft het formulier in als je denkt: ik ben er elk jaar bij, dus ze weten ook zonder inschrijving wel dat ik kom. Hier is het aantal vrijwilligers te groot voor.

BELEID 13-14-15 JARIGEN

Kinderen van 13 t/m 15 jaar worden NIET toegelaten op de IJVO. Je kunt op deze leeftijd nog geen vrijwilliger van de IJVO worden.

Enige uitzondering hierop zijn de kinderen van vrijwilligers (dus geen broertje of zusje, vriendinnetje, buurmeisje etc.) die minimaal 2 dagen in de IJVO-week meehelpen. Deze kinderen van 13 t/m 15 jaar kunnen alleen aanwezig zijn op de dagen dat hun ouder ook aanwezig is.

BELEID STAGEPLAATSEN

Stageplaatsen aangevraagd door 12-, 13-, 14- en 15-jarigen worden niet gehonoreerd. Je kunt immers pas vrijwilliger worden als je 16 bent.

Stageplaatsen aangevraagd door 16+ers

Ongeacht het aantal te draaien stage-uren wordt een stageplaats toegestaan als een scholier de hele IJVO-week enthousiast meedraait. Aan het eind van de IJVO wordt dan het stageformulier ondertekend.

De IJVO heeft niet de middelen om de stagiaires goed te begeleiden. Wie stage loopt bij de IJVO is een enthousiast vrijwilliger en doet voor de volle 100% met alles mee.

Nieuwe vrijwilliger, wat nu?

IK HEB MEZELF AANGEMELD ALS VRIJWILLIGER EN NU?

HOE GAAT HET VERDER?

In het opbouwweekend kom je langs bij de vrijwilligersbegeleiding in de herberg en kijken we samen in welke wijk of tent je wordt ingedeeld. Mensen die helpen met opbouwen hebben voorrang bij de keuze van hun favoriete wijk. Je ontvangt dan ook het draaiboek voor de IJVO-week. Hierin staat praktisch alles wat je moet weten. Zondagmiddag rond 16.00 uur is er een kennismaking met de wijk- en tenthoofden en andere wijkleiding. Probeer hierbij aanwezig te zijn.

MAANDAGOCHTEND: DE IJVO BEGINT!

We verwachten je maandagochtend uiterlijk om 8.30 uur in de herberg. Ook meld je jezelf aan bij de vrijwilligersbegeleiding. We moeten immers weten hoeveel mensen er op het terrein aanwezig zijn en of er in alle wijken genoeg leiding rondloopt. Als dank hiervoor ontvang je 2 consumptiebonnen.

De rest van de week verwachten we je om 8.00 uur in de herberg. Ook dan aanmelden bij de vrijwilligersbegeleiding!

WAT DOE IK MET MIJN KIND(EREN)?

Tijdens de IJVO-week is de herberg overdag verboden voor kinderen!

Je kunt je kind(eren) ’s morgens al meebrengen als je jezelf komt aanmelden, echter voor hun hebben we een speciale kinderopvang. Ze moeten hier wachten totdat we het startsein geven dat ze naar hun wijk mogen.

EIND VAN DE DAG

Na afloop van de dag breng je je kind(eren) weer naar de kinderopvang, waarna je de dag evalueert met je collega-wijkleiding. Vervolgens woon je de dagafsluiting in de herberg bij. Aangezien dit bij elkaar toch zo’n drie kwartier duurt is het helemaal ideaal als je je kind(eren) met iemand anders naar huis kan laten gaan.

LUNCH

IS DE IJVO ALLEEN OVERDAG?

Voor de kinderen is de IJVO alleen overdag en vrijdagavond.

Voor de vrijwilligers hebben wij supergezellige avondprogramma’s. Zie hiervoor het draaiboek!

ANDERE HANDIGE INFO

We verwachten dat je ook op vrijdagavond nog je steentje bijdraagt. Ook deze avond hebben we nog veel hulp nodig.

Zaterdag moet het hele terrein in één dag leeg. We vragen of je ook dan nog een poosje kunt helpen, al is het maar een uurtje. Als dank hebben we voor de mensen die zaterdag hebben geholpen en nog een beetje energie overhebben een spetterende bbq als afsluiting.

Vond je het super, wil je volgend jaar weer ? Reageer dan vooral op onze mailtjes, zodat jij en wij op de hoogte blijven!

Geef eventuele mail- of adreswijzigingen door aan de secretaris.

NOG MEER INFO?

Voor meer info & vragen kun je altijd bij de vrijwilligersbegeleiding terecht of bij je wijkhoofden en mede-vrijwilligers.

Je kunt ook altijd een mail sturen naar vrijwilligersbegeleiding

Het IJVO gevoel

Mensen vragen wel eens waarom de IJVO zo leuk is. Dat is moeilijk uit te leggen. Je moet het eigenlijk gewoon meemaken. Na één dag heb je het IJVO-virus te pakken… of je komt nooit meer. Gelukkig is dit laatste niet zo vaak het geval.

Wat maakt IJVO zo bijzonder?
Misschien omdat we een van de grootste kindervakantieweken van Nederland zijn met 1800 kinderen?
Omdat we de IJVO week draaien met ruim 400 vrijwilligers?
Er hele IJVO-families zijn?
Omdat we al meer 50 jaar bestaan?

We weten het niet precies. Wat we wel weten is dat er het hele jaar mensen bezig zijn met die ene week. Dat alles (bijna) perfect loopt door jarenlange ervaring van vele mensen en een goed draaiboek. Maar dat er ook ruimte is voor vernieuwing. Voor veel vrijwilligers is het ultieme IJVO-gevoel op maandagochtend. Na een weekend van hard werken om alles op te bouwen is er dan eerst rust. Alles is klaar voor de komst van de kinderen.

De tenten staan, grote stapels hout liggen klaar  om hutten van te maken. In de herberg is er een laatste instructie en dan begint het. De muziek gaat aan en de omroeper van de IJVO begint te praten. Voor de poort staan de kids al te trappelen. Het aftellen kan beginnen en….

Dan begint het grote rennen. Op zoek naar je wijk. En nog geen 5 minuten later begint het: tik, tik, tik. Het geluid van hamers op hout. Een geluid dat je de hele week blijft horen. Zelfs op zaterdag bij de afbraak. Heerlijk. Even geen Playstation 6, Wii of DS. De hele dag in de buitenlucht en creatief en sportief bezig zijn. Prachtig!

Het IJVO gevoel? Is voor iedereen anders. De één is weg van de kleintjes, de ander van de oudere kinderen en weer een ander is helemaal weg van de knutseltent, het kindercafé of toneel. Als vrijwilliger is er voor iedereen iets leuks te doen. Samen zijn wij één grote IJVO-familie. Wil je dit gevoel ook beleven? Geef je dan op als vrijwilliger.